Szolgáltatások

MEGMUTAJUK
MAGUNKAT
A VILÁGNAK

Microsoft Hyper-V

image
Mit ígér a virtualizáció a napjainkban?

A virtualizáció divattéma lett, ami nem meglepő, hisz egy rendkívül fontos, nagy horderejű koncepcióról van szó. Ez az egészen kivételes elgondolás lehetővé teszi, hogy korlátlan kapacitású dinamikus erőforráskészlet lehessen elérhető a felhasználók számára.

A virtualizáció segítségével a Microsoftnál megvalósíthatjuk hosszú távú víziónkat, a dinamikus informatikát, amely lehetővé teszi a felhasználók és számítógépek számára az erőforrások azonnali elérését. Ezért alkalmazunk vállalati szintű erőforrásokat mindenhol – a termékfejlesztéstől és a licencelési stratégiáktól kezdve az együttműködési kezdeményezésekig és stratégiai partnerkapcsolatokig –, hogy a virtualizációt elérhetővé tegyük összes ügyfelünk számára.

A változó üzleti igények kielégítése a virtualizáció segítségével

Jól megfigyelhető tendencia, hogy amint a számítástechnika mind elterjedtebbé, hatékonyabbá és hordozhatóbbá válik, a vállalatok egyre jobb eszközöket tudnak biztosítani alkalmazottaik számára az új üzleti lehetőségek kiaknázásához. Mindennek kezelése azonban minden eddiginél magasabb anyagi és szellemi ráfordítást igényel. Az informatikai részlegeknek egyre több egymással ellentétes követelménynek kell megfelelniük: biztosítaniuk kell a gyorsaságot, a könnyű hozzáférést, a hatékony működést és az innovációt, de a biztonságot, az előírások betartását, a költséghatékonyságot, a megbízhatóságot és a folytonosságot is. Az informatikai szakemberek számára a legnagyobb kihívást többnyire annak a feszültségnek a feloldása jelenti, amelyet az okoz, hogy olyan információs infrastruktúrát kell létrehozniuk, amely rugalmas, de egyben biztonságosan felügyelhető is.

A Microsoft elsőrangúan fontosnak tartja annak elősegítését, hogy az informatikai szakemberek megtalálhassák a helyes egyensúlyt e látszólag egymást kölcsönösen kizáró követelmények között. Ennek érdekében olyan technológiai újításokra koncentrálunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalatok a változó üzleti körülményekhez rugalmasan, intelligensen, gyorsan és hatékonyan alkalmazkodó, dinamikus informatikai rendszereket hozzanak létre, biztosítva a sikerhez oly nélkülözhetetlen felügyeletet is.

A dinamikus informatika megvalósításához a vállalatoknak olyan virtualizációs stratégiára van szükségük, amely a teljes infrastruktúra virtuális és fizikai erőforrásainak mobilizálásával és kezelésével biztosítja a gyorsan változó üzleti igények kielégítését. Egy hatékony licencelési struktúrában alkalmazott virtualizációs stratégiával az informatikai részlegek gyorsabb és megbízhatóbb szolgáltatást nyújthatnak, alapvető fontosságú erőforrásokat szabadíthatnak fel a kiemelt üzleti célok megvalósítása érdekében, csökkenthetik a költségeket, és végső soron az üzleti agilitás növelése révén versenyelőnyhöz juthatnak.

További információt a virtualizáció konkrét helyzetekben történő alkalmazásáról itt talál.

Hatékony virtualizáció: a dinamikus informatika alapjainak lerakása A virtualizáció fogalma közel sem olyan új, mint sokan hiszik: a nagygépes rendszerekben alkalmazott időosztásos feldolgozás „virtuális gép” technológiája az 1960-as évekre nyúlik vissza. Ma a virtualizáció az egyre nagyobb kihívásokat jelentő üzleti igények és a virtualizációs technológiák nagyarányú térhódításának egybeesése miatt oly fontos a szervezetek számára.

A virtualizáció leggyakrabban hangoztatott előnye a költséghatékonyság. Noha ez kétségkívül jelentős szempont lehet, a pénzmegtakarítás csak egyike a virtualizációban rejlő értékeknek. Mély meggyőződésünk, hogy a virtualizáció, ha hatékonyan alkalmazzák, olyan informatikai rendszerek létrehozását teszi lehetővé a vállalatok számára, amelyek a magas fokú munka- és költséghatékonyság mellett kellő intelligenciával rendelkeznek ahhoz, hogy automatikusan és azonnal alkalmazkodjanak a megváltozott üzleti körülményekhez.

Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, a virtualizációt (azaz egy adott számítástechnikai erőforrás elkülönítését a többi erőforrástól, vagy leválasztását azokról) az adatközponttól a munkaállomásokig az informatikai rendszer minden rétegére alkalmazni kell. A különböző rétegek – az operációs rendszer és a hardver, az alkalmazás és az operációs rendszer, valamint a felhasználói felület és a helyi számítógép – egymáshoz kapcsolása helyett virtualizációt alkalmazunk annak érdekében, hogy lazítsuk ezen összetevők egymástól való közvetlen függőségét.

Ez az adatközponttól a munkaállomásokig terjedő virtualizáció új megoldások gyors rendszerbe állítását teszi lehetővé, feleslegessé téve új hardver beszerzését és az összetevők konfigurálását. Ezáltal csökkenthető a tesztelési követelmények és az alkalmazáskompatibilitási problémák száma, egyszerűsödnek az automatizálási folyamatok, és könnyebben megvalósíthatók a vész-helyreállítási megoldások. A munkaállomásokon a virtualizáció révén olyan infrastruktúra alakítható ki, amely lehetővé az alkalmazottak számára a szükséges alkalmazások elérését, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak.

Ez az adatközponttól a munkaállomásokig terjedő virtualizáció új megoldások gyors rendszerbe állítását teszi lehetővé, feleslegessé téve új hardver beszerzését és az összetevők konfigurálását. Ezáltal csökkenthető a tesztelési követelmények és az alkalmazáskompatibilitási problémák száma, egyszerűsödnek az automatizálási folyamatok, és könnyebben megvalósíthatók a vész-helyreállítási megoldások. A munkaállomásokon a virtualizáció révén olyan infrastruktúra alakítható ki, amely lehetővé az alkalmazottak számára a szükséges alkalmazások elérését, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodnak.

E számos előny mellett azonban a virtualizáció jelentősen növelheti az informatikai környezet bonyolultságát és költségigényét is. A virtualizáció mintegy „felturbózza” az informatikai részleg motorját. Minden nagyobb teljesítménnyel, sebességgel és rugalmassággal működik, de mivel virtualizált, nehezebb is megtalálni, és számba venni. Nagyszámú virtuális gép esetén többletmunkát jelent ezek beállítása és optimalizálása is. Tapasztalatból tudjuk, hogy a virtualizáció kiterjesztése felügyeleti többletmunkával jár, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Kellően hatékony felügyeleti megoldások nélkül a virtualizációs technológiák révén megszerezhető előnyök jó része elvész. Felügyelet nélkül minden szétesik, és nem aknázhatók ki a virtualizációban rejlő valódi lehetőségek. A felügyelet lehetővé teszi a virtualizációs termékek helyének pontos meghatározását (mivel ezek már nem kötődnek egyetlen helyhez), valamint a megfelelő erőforrások valós időben történő hozzárendelését a megfelelő felhasználókhoz. Mivel az infrastruktúra továbbra is tartalmaz fizikai összetevőket, a hatékony felügyeleti megoldásoknak lehetővé kell tenniük, hogy mind a fizikai, mind a virtuális elemeket egységesen és könnyen lehessen kezelni.

A virtualizáció igazi ereje akkor mutatkozik meg, amikor a vállalatok saját informatikai infrastruktúrájukon túlra kiterjedő integrált virtualizációs stratégiát, valamint olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek mind a virtuális, mind a fizikai erőforrások felügyeletét magukban foglalják. Csak ekkor használható fel hatékonyan a virtualizáció a dinamikus informatika építőköveként.

A Microsoft elkötelezettsége a virtualizáció mellett A Microsoft virtualizációs termékei az adatközponttól a munkaállomásokig terjedő spektrum ügyféligényeit elégítik ki. Az adatközpontokhoz a Microsoft Virtual Server alkalmazást ajánljuk, és nemrég jelentettük be a vállalatok számára készült Hyper-V hipervizor bétaverziójának elérhetőségét és végleges verziójának közelgő megjelenését a Microsoft Windows Server 2008 egyik alapszolgáltatásaként. Ami a munkaállomásokat illeti, a Microsoft Terminálszolgáltatások a megjelenítési folyamatot virtualizálja, a Microsoft Application Virtualization pedig lehetővé teszi az alkalmazások futtatását a munkaállomásokon történő telepítés nélkül.

A Microsoft System Center segítségével az ügyfélszámítógépek és kiszolgálók fizikai és virtuális eszközei egyaránt kezelhetők, mégpedig ugyanazzal a platformmal. 2008 közepétől e termékcsomag már több hipervizor kezelésére is alkalmas lesz. Az adatközpont- és munkaállomás-virtualizációs termékek kombinációjával és az ezekkel összehangolt felügyeleti eszközeinkkel ügyfeleink számos jelentős problémát oldhatnak meg, és kiépíthetik a dinamikus informatikai környezet alapjait.

Végső soron a virtualizáció és a dinamikus informatika is ugyanarról szól: a szükséges erőforrások azonnali biztosításáról és a szervezet agilisabbá tételéről olyan célok elérése érdekében, amelyek korábban megvalósíthatatlanok voltak. A Microsoft virtualizációs technológiája jóformán nem ismer lehetetlent.

  • Informatikai outsourcing
  • Rendszerintegráció
  • IT biztonság
  • Üzleti alkalmazások
  • Kommunikációs hálózatok
  • Kábelezési rendszerek
  • Vizsgaközpont
  • Online office

Küldetés

A 3 for IT a magyar piacon működő, informatikai üzemeltetési támogatást, műszaki kivitelezéseket és tanácsadást nyújtó középvállalat. A 3 for IT magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat nyújt gyártóktól függetlenül. A 3 for IT elkötelezett ügyfelei, partnerei, munkatársai és tulajdonosai hosszú távú elégedettsége, hűsége és fejlődése iránt. A 3 for IT egységes és innovatív csapatától folyamatosan megújuló szakértelmet követel.

65%
86%
90%
72%
36%

Értékek

image
Professzionalizmus:

Folyamatosan törekszünk arra, hogy versenytársainknál magasabb szintű szakértelemmel rendelkezzünk. Ha a projekt megkívánja, olyan alapossággal dolgozunk ki megoldásokat, ami túlmutat az elvárásokon. Törekszünk feladataink rövid időn belüli hatékony lezárására, hogy a munkánk eredménye azonnal értékként jelenjen meg az ügyfelünknél. Folyamatossan képezzük munkatársainkat.

Őszinteség:

A vezetőség, a kollégák és az ügyfelek iránt tanúsított őszinteség működésünk alapja. Hiszünk az adott szó értékében, amely minden érintett felet egyaránt kötelez.

Felelősségtudat:

Mindannyian feladatunk legteljesebb végrehajtására törekszünk, tudván, hogy a komplex célokat csak együttesen tudjuk elérni.

Csapatszellem:

A közös célkitűzések elérése fontos számunkra; a Társaság, mint egész érdekei határozzák meg a cselekvések irányát.

Partnerek

Több száz elégedett ügyfél