Üzleti intelligencia (BI)
Ha nagy kihívást jelent a vállalati célok eléréséhez szükséges adatok gyors, hatékony és gazdaságos elérése, elemzése, feldolgozása és megosztása, azt javasoljuk, hogy fontolja meg a 3 for IT üzleti intelligencia (BI) alkalmazását.
 
 
Miben segít Önnek a BI megoldásunk?
 • egyszerűsített vezetői információs rendszer
 • gyorsabb döntéshozatal
 • költségfigyelés - költségoptimalizálás
 • azonnali, valósidőben rendelkezésre álló adatok
 • grafikus áttekintés
 • okok azonnali keresése – adatbányászat
 • pályázati lehetőség vissza nem térítendő állami támogatás igénybevételére
 • növelheti cége eredményét
Világszínvonalú Microsoft alapú BI, tervezési és konszolidációs szoftvereink segítségével ügyfeleink nem csak tervezni tudják, megérthetik és menedzselhetik pénzügyi és operációs teljesítményüket. A 3 for IT összehangolja a technológiát, elemző alkalmazásokat, legjobb gyakorlatokat és a partnerek széles körét, hogy az ügyfelei számára teljeskörű megoldást tudjon nyújtani.
 
A BI megoldásunk szolgáltatja az információkat, amelyek elősegítik a jobb üzleti döntéseket a vállalat teljesítményének javítása érdekében:
 • A meglévő adatbázisok felhasználásával – összegyűjti az adatokat, eltárolja és átfordítja őket értelmezhető jelentésekké és elemzésekké.
 • Mindenkinek egységes, megbízható üzleti információk szolgáltatása – egységes adat definíciók melyeket bárki értelmezni tud; prioritások, mely által kevesebb idő szükséges az adatok gyűjtéséhez.
 • Rövidebb idő elegendő a döntéshozatalhoz – az adatok és dokumentumok közös használatát, keresését és kezelését megkönnyítő környezet mellett jelentéskészítési elemző eszközöket is biztosít a nyers adathalmazok hasznos információvá történő átalakításához.
 • Az automatizált rendszerekkel, elemzésekkel a manuális munka mértéke csökkenthető, mely költség csökkenést eredményez.
 • Grafikus áttekintés akár felhasználói szinten- az üzleti felhasználóknak az Excel kezelői felülete mögé bújtatott (PowerPivot for Excel) adatbázis kezelő és adatintegrációs megoldás segítségével, mely lehetőséget nyújt arra,hogy önállóan készítsenek akár több milliónyi sorból álló üzleti elemzéseket.
 • Lehetősége nyílik az eredmények további elemzésére, ezáltal az alapvető okok felderítése is hatékonyabbá válhat.
 • Pályázati lehetőségek informatikai fejlesztésre EU támogatással.
 • A 3 for IT tehát méretezhető és nagyvállalati felhasználásra is alkalmas adattárház megoldást kínál, értékesebbé téve a vállalat meglévő adatait.
 • Teljesítmény felügyelettel növelheti cége eredményességét, az adatok megfelelő elemzése ill. megfigyelése révén.
A teljesítmény megfigyeléséhez kapcsolódó tevékenység például a mutatószámok, jelentések, scorecardok (több teljesítmény mutató együttese) kialakítása, figyelemmel kísérése. Azokra a kérdésekre ad választ, hogy mi történt vagy aktuálisan mi történik a vállalatnál.
 
Az elemzések révén olyan kérdésekre lehet válaszolni, hogy miért így alakultak a mutató számok, miért ilyenek az eredmények és milyen eredmények várhatóak.
A tervezés azért fontos, hogy legyen mihez hasonlítani a teljesítményeket. Ahhoz, hogy céljainkat elérjük meg kell terveznünk azt, hogy hogyan akarjuk azokat elérni.
 
A 3 for IT Üzleti Intelligencia (BI) megoldása az alábbi technikai lépésekben valósítja meg a megbízható és magabiztos döntéshozatalt:
 
A Microsoft SQL Server 2008 hatékony adatfeldolgozást tesz lehetővé. Az SQL Server 2008 nagyvállalati felhasználásra alkalmas hatalmas mennyiségű adatot képes tárolni, támogatja a nagy teljesítményű lekérdezés kezelést és a fürtözést, valamint bármilyen vállalati igény szerint méretezhető. A felhasználók számára lehetővé válik, hogy az adatokat olyan könnyen értelmezhető formátumban érhessék el, amely megkönnyíti számukra a döntéshozatalt.
A Microsoft SQL Server 2008 Integration Services nevű integrációs szolgáltatásai összegyűjtik a különböző forrásokból származó adatokat. Ez a hatékony ETL-eszköz megkönnyíti az új adatok hatékony feldolgozását és betöltését az SQL Server 2008 rendszerbe.
A Microsoft SQL Server 2008 Analysis Services nevű elemzési szolgáltatásai még értékesebbé tehetik adatait azáltal, hogy a rendszert komplex számításokkal és fő teljesítménymutatókkal (KPI-k) egészítik ki. Az elemzési szolgáltatások segítségével továbbá az adatok hierarchikusan, a döntéshozók szempontjából ésszerű módon átrendezhetők a jelentéskészítési és elemzési igények kielégítése érdekében.
A Microsoft SQL Server 2008 Reporting Services nevű jelentéskészítési szolgáltatásai az adatok beolvasását és közzétételét könnyítik meg a végfelhasználók számára. A jelentéskészítési szolgáltatások nagyszámú felhasználónak biztosítják az adatok könnyű elérhetőségét.
 
Az SQL Server 2008 alkalmazásra és a 2007-es Microsoft Office rendszerre épülő Office PerformancePoint Server 2007 három fő területen segíti az üzleti intelligencia hatékonyabbá tételét: 
 • A PerformancePoint Monitoring szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mutatószámrendszerek, irányítópultok és fő teljesítménymutatók definiálásával és használatával segítse elő a felelősségek meghatározását és az összehangoltságot vállalatánál.
 • A PerformancePoint Analytics az adatokból kiolvasható trendek, lehetőségek és veszélyek elemzését és azonosítását könnyíti meg. Ezeket az információkat rögzítheti, és a teljes szervezet számára elérhetővé teheti.
 • A PerformancePoint Planning az Office PerformancePoint Server 2007 verzióban megjelenő új funkciókészletet biztosít az üzleti tervezés, költségvetés-kezelés és előrejelzés megkönnyítéséhez.
Microsoft Office SharePoint 2007 Server segítségével lehetséges elemzéseink eredményét több felhasználóval megosztani, továbbá a csoportmunkát támogatni az automatikus adatfrissítéseken keresztül.
 
A Microsoft Üzleti Intelligencia megoldása minden olyan eszközzel, platformmal és lehetőséggel rendelkezik, amely az üzleti intelligenciához kötődő igények elérhető áron történő kielégítéséhez szükséges.